Az elvek csapodár természete - Mérő László

Az elvek csapodár természete

By Mérő László

  • Release Date: 2013-12-18
  • Genre: Philosophy
  • Size: 3.75 MB

Alternative Downloads

Server Link Speed
Mirror [#1] Az elvek csapodár természete.pdf 26,912 KB/Sec
Mirror [#2] Az elvek csapodár természete.pdf 24,299 KB/Sec
Mirror [#3] Az elvek csapodár természete.pdf 26,859 KB/Sec

Description

Elveink nem tudnak olyan szilárdak lenni, mint naiv pillanatainkban gondolnánk, mert világunkat az érzelmek, az értelem és a hit folyton változó egyensúlya tartja össze. 
Az ember hajlamos nagy titkokat sejteni ott, ahol egyszerűen csak nagyobb erők működnek, mint amiket uralni tud. Azonnal a nagy titkot keresi, amikor kiemelkedő tehetségekkel találkozik, amikor a hit alapvető kérdéseit firtatja, amikor a saját érzelmeit vizsgálja, és akkor is, amikor a tudomány eszközeivel igyekszik mélyebben megérteni a világot. Pedig: „A nagy titok az, hogy nincs titok”. 
Új könyvében Mérő László az elvek, az érzelmek, a hit és a tudomány erejét valamint korlátait járja körül. A csattanós, “ötperces” esszék felvillantják a témák különféle arcait a mindennapi életben, a hosszabbak pedig bemutatják, mit tett mindehhez a modern pszichológia. 

„Anyanyelvem” a matematika, ez a tanult szakmám. A pszichológiát huszonöt éve művelem, de még ma is „akcentussal” beszélem.
Azért szerettem meg az esszé műfaját, mert így tudok az érdeklődő, de nem „matek-agyú” olvasók számára a legjobban mesélni. Így az „akcentus” nem idegenséget, hanem szabadságot jelent az írónak és remélem, élvezetet és szellemi izgalmat az olvasónak.
Mérő László

Az „ötperces esszék” nagy része korábban a Magyar Narancs című lapban jelent meg, majd a szerző alaposan átdolgozta, a könyv gondolati ívéhez csiszolta őket. A hosszabb esszék ebben a kötetben jelennek meg először.

keyboard_arrow_up